Foto. Scanpix/Genya SAVILOV / AFP)

Garīgās problēmas – pastāvīgi murgi 53

Viena no izplatītākajām problēmām, par ko militārpersonas ziņo sociālajos tīklos, ir murgi un pastāvīgi “bilžu” uzplaiksnījumi – traumatiska pieredze, kas viņiem arvien atgriežas. Piemēram, viņiem ir sajūta, ka uz viņiem šauj tālu no kaujas zonas, parasti vietās, kur ir daudz cilvēku vai transportlīdzekļu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Lasīt citas ziņas

Citi zaudē savaldību, kad atskan uguņošana, vai baidās iet ārā bez ieroča. “Karā tu domā, ka ar tevi viss ir kārtībā. Bet tad tu atgriezies civilajā dzīvē un saproti, cik tā ir savādāka. Laika gaitā tu jūti, ka esi iekšēji mainījies,” DW stāstīja kāds kara veterāns.

23 gadus vecais Andrejs (vārds mainīts) ir Krievijas līguma karavīrs. Pēc viņa draudzenes Svetlanas teiktā, pēdējo divu kara gadu laikā viņš ir ļoti mainījies. Andrejs agrāk bija runīgs un dzīvespriecīgs, bet tagad ir noslēgts un agresīvs vīrietis. “Jau sen, kad mēs runājām ar videozvanu, viņš teica, ka kļūst traks,” sacīja jaunā sieviete. Līdz ar to viņa retāk runāja ar Andreju pa telefonu un viņa atbildes uz īsziņām kļuva arvien īsākas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šogad pārim piedzima meitiņa, taču pēdējā atvaļinājuma laikā Andrejs neapciemoja sievu un bērnu. “Reiz viņš rakstīja nepatīkamas lietas, tostarp par mūsu bērnu. Man likās, ka mūsu attiecības ir beigušās. Bet nākamajā dienā viņš balss ziņā atvainojās un teica, ka vienkārši trako,” stāsta Svetlana. Jaunā sieviete cer, ka doma par to, ka viņš ir tēvs, palīdzēs Andrejam atrast stabilitāti dzīvē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.