Foto – Aija Geida

Fritēti pieneņu ziedi 0

Sastāvdaļas
• 20–25 pieneņu ziedi
• 150 g kviešu vai zirņu miltu
• 150 ml auksta ūdens
• ķiploka daiviņa
• tējkarote sinepju
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls
• eļļa fritēšanai

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pieneņu ziedus nomazgā, pārliecinās, ka tajos nav kukaiņu. Iemērc sālsūdenī un patur pusstundu. Nokāš un nosusina. Ķiploka daiviņu sakapā. Miltus sajauc ar sāli un pipariem. Pamazām lej klāt aukstu ūdeni un maisa, līdz izveidojas viendabīga, bieza masa. Pievieno ķiplokus un sinepes, vēlreiz samaisa. Mīklai jāsanāk vidēji šķidrai. Pieneņu galviņas ieliek mīklā un apviļā. Uzkarsē eļļu un pa vienai liek cepties, līdz kļuvušas zeltaini brūnas. Nosusina lieko eļļu papīra dvielī. Pasniedz ar zaļumu vai siera mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.