Foto – Dāvis Jansons

Fredis par veģetārismu un to, ka uz veikalu jādodas ar lupu 0

Andrim Freidenfeldam jeb Fredis kopā ar grupu “Labvēlīgais Tips” tikko kā iznācis divdesmit piecu gadu jubilejas albums “Kaste”. Līdzās muzikālajai karjerai, saistošs dzīves pārmaiņu aspekts ir saistībā ar viņa dzīvesveidu – Andris Freidenfelds kļuva par veģetārieti, bet nu – arī par vegānu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

– Kad pats kļuvi pats kļuvi par veģetārieti, tagad – arī vegānu, mēģināji citus pārliecināt, cik tas ir pareizi un labi?

– Tā ir tik sensitīva lieta. Veģetārieši līdzīgi kā tie, kas agrāk bijuši “kodēji”, – kad atmet, kļūst baigie karojošie atturībnieki un, strādājot ar oponentu, sāk spiest uz nepareizajām svirām, iesvilstas. Bet, jo vairāk sāc kādu kaunināt, jo viņš kļūst spītīgāks. Nē, es tomēr ēdīšu to kotleti!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ir izdevies kādu iedvemost ar savu piemēru?

– Pagājušajā gadā biju vegānās dienas uzsaukuma nesējs. Uz manu aicinājumu kaut vai vienu mēnesi pamēģināt vegānismu esot atsaukušies ap trīs simti cilvēku. Vai no viņiem kāds kļuva par vegānu, nezinu. Bet zinu, ka daudzi jauni cilvēki līdz tam paši aizrokas – man rados arī ir daži. Lai gan apkārt visēdāji, nē, viņš vairs gaļu negrib.

– Kā vegānam vairāk jāpiedomā, ko ēdīsi?

– Kad eju uz veikalu, ņemu līdzi palielināmo stiklu, jo produktu sastāvdaļas raksta ar tik maziem burtiņiem! Šad un tad papētu, ko tur cenšas iemānīt, jo ir taču tik daudz nosists un nokauts, ka vajag tos pārpalikumus kaut kur likt. Pat maizē – domāju, ko tik trekna, izrādās, speķis iekšā, nerunājot nemaz par piena produktiem. Tāpēc nav ko pirkt gatavu ēdienu. Taisi pats, ņem izejvielas – pākšaugus, graudaugus – un gatavo! Es arī pats gatavoju ēst. Ļoti daudz.

– Improvizē vai taisi precīzi pēc receptes?

– Sāku kā visi – ar receptēm un gramiem, bet tas ir jāizslimo. Tagad vairāk uz dullo – piešauju vienu garšvielu, otru.

Pilnu interviju ar Andri Freidenfeldu var lasīt jaunākajā žurnāla “Mājas Viesis” numurā vai tā elektroniskajā versijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.