Franču zemnieki govis piebaro ar vīnu 0
Lai iegūtu vislabāko liellopa gaļu Eiropā, Francijas lauksaimnieki govīm katru dienu dod līdz pat divām pudelēm laba vīna. Tādā veidā tiek audzēta “Vinbovin” gaļa, par ko sajūsminās Parīzes labākie restorāni, jo tā esot īpaši sulīga.
Idejas autors Žans Tastavī atklājis, ka govīm piedāvātais vīns sākumā tika sajaukts ar miežiem, sienu un vīnogām, taču vēlāk dzīvniekiem piedāvāts apgabala labāko vīna dārzu dzēriens, ko tie labprāt dzēruši bez piedevām. “Domāju, ka nākamreiz varētu dot muskatu, lai gaļai piešķirtu muskata garšu,” viņš sacīja. Prestižo “Michelin Guide” apbalvojumu ieguvušais pavārs Lorāns Pursels ir “Vinbovin” gaļas entuziasts. “Tai ir ļoti īpaša tekstūra – skaista, lāsumaina un maiga, turklāt apcepot tā karamelizējas. To grib visi labākie restorāni Parīzē,” viņš teica. Taču govju barošana ar smalko vīnu sadārdzinājusi gaļas cenu – viena augstākā labuma šķēle maksā līdz pat 70 latiem.