Franču šokolādes kūka 0
Šokolādi salauž mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē. Četru olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un pievieno sviesta un šokolādes masai. Olu baltumus sakuļ kopā ar atlikušo pusglāzi cukura, līdz veidojas stingras putas. Pievieno pamatmasai.
Veidnē ieklāj cepampapīru un mazliet ietauko. Kūkas masu lej veidnē. Cep +180 °C temperatūrā 40 minūtes. Izmantojot koka irbulīti, pārbauda, vai kūka ir gatava. Pagaida, kamēr tā atdziest, tad, satverot aiz cepampapīra maliņām, izceļ no veidnes un novieto uz šķīvja.
Franču šokolādes kūku var baudīt ar saldējumu vai putukrējumu, malkojot kafiju vai glāzi sarkanvīna.