Franču šokolādes kūka

 0

Šokolādi salauž mazos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē. Četru olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un pievieno sviesta un šokolādes masai. Olu baltumus sakuļ kopā ar atlikušo pusglāzi cukura, līdz veidojas stingras putas. Pievieno pamatmasai.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Veidnē ieklāj cepampapīru un mazliet ietauko. Kūkas masu lej veidnē. Cep +180 °C temperatūrā 40 minūtes. Izmantojot koka irbulīti, pārbauda, vai kūka ir gatava. Pagaida, kamēr tā atdziest, tad, satverot aiz cepampapīra maliņām, izceļ no veidnes un novieto uz šķīvja.

Franču šokolādes kūku var baudīt ar saldējumu vai putukrējumu, malkojot kafiju vai glāzi sarkanvīna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.