Franču pankūciņas Crep Suzete – gatavas aplej ar konjaku un aizdedzina 0
Sastāvdaļas
• 250 ml saldā krējuma
• 150 ml piena
• 120 g kviešu miltu
• 2 olas
• 1 ēdamkarote pūdercukura + sāls
• smalki rīvēta apelsīna miziņa
Pagatavošana.
Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Pakāpeniski iemaisa pienu un krējumu. Pievieno olas un apelsīna miziņu, ļauj uzbriest vismaz stundu. Cep plānās pankūkas – tik plānas kā papīra lapa.
No 4 apelsīnu sulas + 1 citrona sulas, 120 g cukura, 100 g nesālīta sviesta, 3 ēdamkarotēm apelsīnu liķiera un 1,5 ēdamkarotēm konjaka gatavo mērci. Pannā izkausē cukuru, līdz tas sāk karamelizēties. Pakāpeniski pievieno augļu sulu un pārējās mērces sastāvdaļas. Vāra, līdz sāk biezēt.
Pankūkas mērcē sīrupā, kārto šķīvī, aplej ar konjaku un aizdedzina.