Foto – Valdis Semjonovs

Franču brokastu uzkoda 0

KĀ GATAVOT?

Jaunie sparģeļi nav jāblanšē, tos uzreiz tin vītinātās gaļas šķēlītēs un apcep sviestā. Ja sparģeļi nav jauni, notīra kāta apakšējo daļu, dārzeni 2 min noblanšē, pēc tam ietin vītinātajā gaļā un apcep sviestā. Ūdens peldē karsē olu dzeltenumus, paturot prātā, ka tos drīkst uzsildīt ne vairāk kā līdz 70 grādiem. Lēnām maisot, pievieno siltu izkausētu sviestu, nedaudz citrona sulas. Sakuļ vienmērīgā masā. Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē ūdeni, kam pievienots mazliet etiķa, lēnām ielaiž jēlu olu. Pavāra 2 min, ar karoti izzvejo. Uz šķīvja kārto pannā apgrauzdētu maizes šķēli, virsū liek olu. Līdzās novieto apceptos sparģeļus ar “Prosciutto”. Rotā ar Holandes mērci. Ja vēlas, pievieno foreļu ikrus.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
TV24
Krievu okupantu vidū ir izveidota īpaša pašnāvnieku “kasta” ar nosaukumu “kamieļi”
Lasīt citas ziņas

Gatavoja restorāna “Splits” šefpavārs ALEKSANDRS CVETANOVIČS

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.