Franču brokastu uzkoda 0
KĀ GATAVOT?
Jaunie sparģeļi nav jāblanšē, tos uzreiz tin vītinātās gaļas šķēlītēs un apcep sviestā. Ja sparģeļi nav jauni, notīra kāta apakšējo daļu, dārzeni 2 min noblanšē, pēc tam ietin vītinātajā gaļā un apcep sviestā. Ūdens peldē karsē olu dzeltenumus, paturot prātā, ka tos drīkst uzsildīt ne vairāk kā līdz 70 grādiem. Lēnām maisot, pievieno siltu izkausētu sviestu, nedaudz citrona sulas. Sakuļ vienmērīgā masā. Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē ūdeni, kam pievienots mazliet etiķa, lēnām ielaiž jēlu olu. Pavāra 2 min, ar karoti izzvejo. Uz šķīvja kārto pannā apgrauzdētu maizes šķēli, virsū liek olu. Līdzās novieto apceptos sparģeļus ar “Prosciutto”. Rotā ar Holandes mērci. Ja vēlas, pievieno foreļu ikrus.
Gatavoja restorāna “Splits” šefpavārs ALEKSANDRS CVETANOVIČS