FOTOSTĀSTS: Suši gatavošana soli pa solim 0
Tradicionālais japāņu ēdiens suši kļuvis populārs teju visā pasaulē. Korejietis Skai piedāvā vienu no savām receptēm.
1. Izvāra rīsus un pievieno rīsu etiķi (izmantojiet uz rīsu pakas doto pamācību).
2. Uz suši gatavošanas paklājiņa novieto pusi no jūraszāļu jeb nori lapas.
3. Rīsus saujā viegli saveļ bumbā un maigi izliek uz jūraszāļu lapas vienāda biezuma slānī.
4. Lapu ar rīsiem apgriež uz otru pusi.
5. Lapas vidū visā tās garumā uzsmērē ļoti plānu kārtu krēmsiera.
6. Uz krēmsiera liek apmēram īkšķa biezumā un garumā sagrieztu avokado un svaiga laša gabaliņus. Var izmantot arī kūpinātu lasi, no dārzeņiem – svaigu gurķi. Pildījumam jāatrodas taisnā līnijā lapas vidū.
7. Pabīda pusgatavo suši divu pirkstu platumā no paklājiņa malas.
8. Sarullē suši ar paklājiņa palīdzību. Nespiež ar spēku suši rullītim no virsas, spiedienu vairāk izmanto tā pamatnē.
9. Noņem paklājiņu un suši rullīti ar asu, ūdenī saslapinātu nazi, lai rīsi pie tā nepielīp, sagriež vispirms uz pusēm un pēc tam atkal uz pusēm, lai iegūtu astoņus gabaliņus.
10. Dekorē ar ikriem vai viegli apgrauzdētām sezama sēkliņām, var izmantot arī svaigus lociņus, dilles.
11. Pasniedz ar sojas mērci, vasabi un ingveru.
Padomi suši gatavošanai
* Paklājiņu aptiniet ar pārtikas plēvi, lai rīsi nesaķep starpās.
* Rokas ieeļļojiet ar augu eļļu, tad rīsi nelips pie pirkstiem.
* Rīsu etiķis rīsiem ne tikai uzlabos garšu, bet arī palīdzēs labāk salipt.
* Rīsus lieciet uz nori lapas matētās puses, jo glancētā, satinot suši, labāk salīp.