FOTORECEPTE: Vaniļas cepumi “Pavasaris” 0
Šie cepumi jums radīs pavasarīgas emocijas ar savām krāsām un neatkārtojamo vaniļas aromātu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī kanēli, maltu ingveru, muskatriekstu. Zaļo cepumu krāsu iegūst no zaļās krāsvielas (vēlams, dabiskas). Cepumus var pagatavot arī dažādās krāsās.
Pagatavošana:
Traukā ielej pienu, pievieno sāli, cukuru, miltus kopā ar cepamo pulveri – masu visu laiku maisa tā, lai neveidotos kamoliņi (var arī izmantot mikseri).
Pakāpeniski pielej izkausētu sviestu, maisa.
Tad pievieno vaniļas ekstraktu un olas, maisa.
Beigās pievieno krāsvielu, masu rūpīgi maisa, lai veidotos vienmērīga mīkla.
Citā traukā samaisa pūdercukuru ar kukurūzes cieti.
No mīklas veidu bumbiņas, apviļā cietes un pūdercukura masā.
Nosmērē cepamo plāti ar sviestu vai ieklāj cepampapīru, liek cepumus 2-3 centimetru attālumā vienu no otra.
Liek iepriekš līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 8-10 minūtes (gatavību pārbauda kā parasti – ar kociņu).
Atdzesē un pasniedz.
Avots: ideamenu.ru