FOTORECEPTE. Piedzēries alnis – aļņa gaļas bumbiņas burbona mērcē 0
Autors: Didzis Raits
Šo ēdienu vēlējos pagatavot draugiem pēc lieliski pavadītas loka šaušanas dienas Āņos. Iesaku ikvienam pamēģināt!
Sastāvdaļas –
Apmēram kilograms samaltas aļņa gaļas
Worcestershire mērce, apmēram 50 g
Apmēram 300 g rīvmaizes (šoreiz izmantoju kukurūzas miltus, jo viens viesis nedrīkstēja lietot glutēna izstrādājumus)
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote maltu piparu (~15 grami)
1 ēdamkarote pētersīļu (~15 grami)
3 ēdamkarotes sviesta
1 smalki sagriezts sīpols
Apmēram 500 g bārbekjū mērces
Apmēram 100 g burbona
Pagatavošana.
Gaļu samaļ, rīvmaizi sajauc ar pipariem, sāli un pētersīļiem, to visu jauc klāt pie gaļas, pielej Worcestershire mērci un taisa bumbiņas, kuras cep 230 grādos cepeškrāsnī 20 minūtes. Kamēr gaļa cepas cepeškrāsnī, uz pannas sviestā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini, tad pielej burbonu un vienu minūti karsē, liek klāt bārbekjū mērci, tad to visu nedaudz vēl pakarsē. Kad gaļas bumbiņas izcepušās, tās saliek traukā, pārlej ar mērcīti un ļauj tam visam kopā 30 minūtes pakarsēties (cepeškrāsnī vai uz plīts mazā karstumā, t. i., ap 100 grādiem).
Šoreiz pēc maltītes pat palika dažas gaļas bumbas pāri, kuras brokastīs ideāli papildināja rīta omleti.
Lai labi garšo!