Krāsnī apcepta pīles gaļa ar sīpoliem Zvejsalnieku gaumē 0
Sastāvdaļas
Savvaļas pīles, sīpoli, lauru lapas, graudu un maltie pipari, sāls, olīveļļa, ūdens.
1. Noplūktas, izķidātas pīles, to māgas un sirdis liek katlā un vāra ūdenī, kam pievienotas lauru lapas, graudu pipari un sāls. Vārīšanas ilgums atkarīgs no putna vecuma, jārēķinās vidēji ar divām līdz trim stundām.
2. Pannā olīveļļā apcep sīpolus, kam pievienoti pipari un sāls.
3. Kad pīles izvārījušās mīkstas, atdala gaļu no kauliem, saplucina mazākos gabaliņos un liek cepešpannā.
4. Gaļai pāri klāj pabiezu apceptu sīpolu kārtu. Liek pannu cepeškrāsnī 180 grādos cepties apmēram desmit minūtes.
5. Pēc tam cep 200 grādos, kamēr sīpolu virsējā kārta apgrauzdējas brūna. Līdzīgi pīles var pagatavot arī svētku galdam, tikai tad vārītajiem putniem pārgriež krūšu daļu, izvērš tos un pārklāj ar apceptajiem sīpoliem.