
Kad no veikalu plauktiem sāk pazust sīpolu mizas, uzreiz ir skaidrs – tuvojas Lieldienas. Un kas gan būtu svētki bez krāšņām, rakstainām olām? Ja visas ierastās olu krāsošanas metodes jau apnikušas, laiks izmēģināt kaut ko citādu. Šajā rakstā soli pa solim parādīsim, kā tikt pie vienkāršām, bet skaistām marmora olām, ko likt uz svētku galda.

Jums vajadzēs:
- sīpolu mizas;
- olas;
- melleņu ievārījumu;
- upeņu sīrupu vai ievārījumu;
- marli/binti;
- diegu;
- šķēres;
- bļodu ūdens (kur mērcēt olas);
- pacietību.
1. Sagatavo visus nepieciešamos produktus. Sīpolu mizas sagriez mazos gabaliņos, marli/binti (citi izmanto arī zeķubikses) sagriez daudzmaz vienādos četrstūros.


2. Olas iemērc ūdens bļodā, tad apviļā sīki sagrieztās sīpolu mizās.

3. Ietin olu no marlē/bintē, apsien ar diegu no visām pusēm.


4. Kad visas olas satītas, liec vārīties verdošā ūdenī, kuram pievienots melleņu ievārījums un upeņu sīrups vai ievārījums (var vārīt arī sarkanajos kāpostos, tad pamattonis būs tumšāks – zilganāks). Vāri aptuveni 10 minūtes.

5. Kad olas izvārījušās, kādu brīdi tās var paturēt katlā, lai iegūtu intensīvāku krāsu. Jo ilgāk turēsi, jo krāsa būs izteiktāka.
6. Uzmanīgi ņem olas ārā no katla, tin vaļā un skaties, kas iznācis!

Priecīgas, sirsnīgas un krāsām bagātas Lieldienas!