FOTORECEPTE. Kad klasiskās olu krāsošanas metodes apnikušas, izmēģini šo – Lieldienu olas ar marmora efektu 0
Megija Kokoreviča

Foto: Megija Kokoreviča

Kad no veikalu plauktiem sāk pazust sīpolu mizas, uzreiz ir skaidrs – tuvojas Lieldienas. Un kas gan būtu svētki bez krāšņām, rakstainām olām? Ja visas ierastās olu krāsošanas metodes jau apnikušas, laiks izmēģināt kaut ko citādu. Šajā rakstā soli pa solim parādīsim, kā tikt pie vienkāršām, bet skaistām marmora olām, ko likt uz svētku galda.

Reklāma
Reklāma
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
VIDEO. Ņem aiz astes un met gaisā! Soctīklos cilvēki atklāj, kā “Rakši Zoo” cietsirdīgi izturas pret dzīvniekiem 5
Lasīt citas ziņas
Foto: Megija Kokoreviča

Jums vajadzēs:

  • sīpolu mizas;
  • olas;
  • melleņu ievārījumu;
  • upeņu sīrupu vai ievārījumu;
  • marli/binti;
  • diegu;
  • šķēres;
  • bļodu ūdens (kur mērcēt olas);
  • pacietību.
CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sagatavo visus nepieciešamos produktus. Sīpolu mizas sagriez mazos gabaliņos, marli/binti (citi izmanto arī zeķubikses) sagriez daudzmaz vienādos četrstūros.

Foto: Megija Kokoreviča
Foto: Megija Kokoreviča

2. Olas iemērc ūdens bļodā, tad apviļā sīki sagrieztās sīpolu mizās.

Foto: Megija Kokoreviča

3. Ietin olu no marlē/bintē, apsien ar diegu no visām pusēm.

Foto: Megija Kokoreviča
Foto: Megija Kokoreviča

4. Kad visas olas satītas, liec vārīties verdošā ūdenī, kuram pievienots melleņu ievārījums un upeņu sīrups vai ievārījums (var vārīt arī sarkanajos kāpostos, tad pamattonis būs tumšāks – zilganāks). Vāri aptuveni 10 minūtes.

Foto: Megija Kokoreviča

5. Kad olas izvārījušās, kādu brīdi tās var paturēt katlā, lai iegūtu intensīvāku krāsu. Jo ilgāk turēsi, jo krāsa būs izteiktāka.

6. Uzmanīgi ņem olas ārā no katla, tin vaļā un skaties, kas iznācis!

Foto: Megija Kokoreviča

Priecīgas, sirsnīgas un krāsām bagātas Lieldienas!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.