FOTORECEPTE: Cepumu puķes – saldais našķis 0
Sviestu sakuļ, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru (ja izmanto vaniļas cukuru, nevis ekstraktu) un kuļ vēl.
Traukā iesit olu un ar dakšiņu sakuļ.
Pusei no olu masas pievieno vaniļas ekstraktu (ja neizmanto vaniļas cukuru).
Iekaisa miltus, sakuļ, izvēloties zemu ātrumu.
Ja mīkla sanāk drupačaina, mīca to ar rokām, lai sanāk gluda masa.
Pielej vēl olu masu un sakuļ. Mīklai jāiznāk mīkstai un plastiskai, citādi nevarēs izspiest no konditorejas maisiņa.
Mīklu liek konditorejas maisiņā vai ierīcē, izvēlas formiņu, lai iznāktu zvaigznītes. Izliek cepumus uz plāts kā šaha laukumā.
Ar pirkstu katrā zvaigznītē iespiež bedrīti, kurā ieliek džemu. Ja liek ievārījumu, tas var būt pārāk šķidrs, tad ieteicams tējkarotei ievārījuma pielikt 1/4 tējkarotes cietes.
Liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos uz 10 minūtēm.
Avots: lady.mail.ru