Foto-Kristaps Vucens

Fotorecepte: aromātisks un sildošs dzēriens 5 soļos 0

Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa  “Mesty Gourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Foto-Kristaps Vucens
CITI ŠOBRĪD LASA

Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilī cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.

Foto-Kristaps Vucens

Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15 ml uz 300–350 ml glāzi).

Foto-Kristaps Vucens

Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups.

Foto-Kristaps Vucens

Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!

Foto-Kristaps Vucens

Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.