FOTO. Vienkārši pagatavojama, bet supergarda kūka, kurai uz 18. novembra svētku galda atradīsies īpaša vieta 0
Kūkai uz svētku galda vieta vienmēr ir vieta. Māra Ziemele ar segvārdu edamskaisti sociālajos tīklos nereti dalās ar dažādām ne vien garšas kārpiņām, bet arī acīm tīkamām receptēm, ko un kā pagatavot. Tāpēc, ja esi plānojis pagatavot kūku pats, lūk, lieliska ideja, kā šo procesu padarīt ātru un vienkāršu!
Biezpienmājiņas kūka
Sastāvdaļas:
1. Olu vafeles (1 paciņa);
2. 540g biezpiena (jeb 3x180g paciņas);
3. 300ml saldā (35%) vai putojamā krēma;
4. 5-6 ēdamkarotes saldinātāja (cukurs, stēvija vai tml.);
5. Sauja krāsainās marmelādes;
6. Vaniļas cukurs;
7. Ēdamkarote želatīna + ūdens uzbriedināšanai).
Pagatavošana
1. Olu vafeles izklāj uz virsmas un uztaisa nepieciešamo diametru kūkas apakšai un augšai uzspiežot ar veidni.
2. Želatīnu aplej ar ūdeni un noliek maliņā uzbriest.
3. Mikserbļodā liek biezpienu, pievieno saldo krējumu, saldinātāju un vaniļu – mikserē, līdz masa kļūst bieza, tad pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un izmaisa.
4. Želatīnu izkausē un ļauj tam pāris minūtes padzist, tad iemaisa biezpiena masā.
5. Veido kūku – liek vafeļu kārtu, biezpiena kārtu un augšpusē vēlreiz vafeļu kārtu.
6. Novieto uz nakti vai pāris stundām ledusskapī stabilizēties.
Lai labi garšo!
Ja kūku paredzēts vest attālāk, želatīnu var pievieno vairāk!