FOTO. Vakariņās ģimenei cel galdā šefpavāra kraukšķīgos kartupeļus: bērni palūgs papildporciju! 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šajā nedēļas izskaņā piedāvājam šefpavāra Normunda Baranovska recepti gardām vakariņām!
Kraukšķīgie kartupeļi
4 personām, aptuvenais pagatavošanas laiks – 50 minūtes
Sastāvdaļas:
- 1,5 kg kartupeļu
- sauja timiāna (svaiga vai kaltēta)
- 2 ķiploka galviņas
- 1 tējk. sāls
- 2 ēd. k. olīveļļas “Rimi Light”
Papildus:
- 200 g jogurta bez piedevām
- 2 sīpolloki, sagriezti
- sāls pēc garšas
- 2 tomāti
- 1 paciņa spinātu “Rimi”
Pagatavošana:
Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā. Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu. Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.