Foto: Normunds Baranovskis

FOTO. Vakariņās ģimenei cel galdā šefpavāra kraukšķīgos kartupeļus: bērni palūgs papildporciju! 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Šajā nedēļas izskaņā piedāvājam šefpavāra Normunda Baranovska recepti gardām vakariņām!

Kraukšķīgie kartupeļi

Foto: Normunds Baranovskis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām, aptuvenais pagatavošanas laiks – 50 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg kartupeļu
  • sauja timiāna (svaiga vai kaltēta)
  • 2 ķiploka galviņas
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. olīveļļas “Rimi Light”

Papildus:

  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 2 sīpolloki, sagriezti
  • sāls pēc garšas
  • 2 tomāti
  • 1 paciņa spinātu “Rimi”

Pagatavošana:

Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā. Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu. Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.