Kā gan bez paeljas un citiem gardumiem! Tie tur noteikti ir jāizbauda. Jūras veltes iespējams iegādāties teju katrā ieskrietuvē, tieši tāpat kā īpašos Kanāriju salu kartupeļus, kas oriģināli ir ļoti nelieli, tiek vārīti sāļajā okeāna ūdenī un garšo lieliski.
Atgriežoties mājās, es saprotu, ka olīveļļu turpmāk savā ēdienkartē izmantošu daudz biežāk. Tenerife to man iemācīja. Uz apgrauzdētas maizītes uzlieta olīveļļa ir pavisam kas cits nekā mums jau iemīļotais sviestiņš. Svaigi salāti, kas bagātīgi pārlieti ar olīveļļu… Šķiet, tur olīveļļa tiek pievienota visam, jo jau uzreiz pēc pasūtījuma to lielākoties atnes un noliek galda vidū reizē ar galda piederumiem.
Arī olīves ir pašsaprotamas, sulīgas un garšām pilnas. Mani pārsteidz arī avokado – iepriekš nebija gadījies tos baudīt tik nevainojamus – saldus, krēmīgus, tādus, ko varētu ēst vienus pašus, protams, pārlejot ar kripatiņu olīveļļas.
Un paelja. Baudījām to 3 reizes, katrā vietā tā, protams, garšoja nedaudz citādi. Garšīgi! Tiek pasniegta uz lielām pannām, apakšā nedaudz piecepusies, parasti ar vienu pannu pietiek vairākiem cilvēkiem. Protams, baudījām to ar jūras veltēm, bet arī ar vistas gaļu tai nebija ne vainas – garšvielas dara brīnumus. Tieši tāpat kā olīveļļa.
Ja jāiesaka konkrēta ēstuve, man prātā viena, visgardākā, kuru starp citu izveidojusi latviete kopā ar savu vīru spāni. Tur viss bija tik gards, ka bija grūti apstāties. Īsts garšu sprādziens! Ja esat dienvidu pusē, noteikti dodieties uz La casita de Taby.
Iepriekš gan piesakieties, jo rezervācijas tur ir vairākām dienām uz priekšu. Tiesa, dzirdot latviešu valodu, Tabita kļūst īpaši priecīga un viesmīlīga.