FOTO. Šefpavāru uz uguns gatavots ēdiens un īpašā godā celtas ķimenes – aizvadīts Ziemas garšu festivāls Siguldā 3
Sestdien Siguldas pilī norisinājās gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākumā piedalījās un uz uguns ēdienus gatavoja šefpavāri no restorāniem “Entresol”, “Ferma”, “Pavāru māja Līgatnē”, “Kungu rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns”, kā arī jaunie festivāla dalībnieki “Beef Room”. Gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo piedāvās gatavošanas performanci “Dantes uguns”.
Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildināja arī vietējie novada garšu ražotāji.
Festivāla īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad bija ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200.gadskārtai.
Šogad festivāla viesus priecēja bungu un grupas “Auļi”, Katrīnas Dimantas un draugu muzikālā apvienība, ledus mākslinieki, kā arī dīdžejs Edgars Bercis. Galvenā dienas gardēža un stāstnieka lomā iejutās TV un radio ētera personība Valters Krauze. Pasākumā kopā ar Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” dalībniekiem bija iespēja izgatavot ierakumu sveces, kas tiks nogādātas uz Ukrainu.
Pasākums bija patieši plaši apmeklēts un rīkotāji sola šo tradīciju turpināt, rīkojot šādu pasākumu arī nākamajā gadā.