FOTO. Šefpavārs Normunds pastāsta, kā pagatavot īstu harčo zupiņu 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien iedvesmai piedāvājam šefpavāra Normunda harčo zupas recepti. Uzzināsi vissīkākajās detaļās, kā pagatavot īstu harčo zupu!
Harčo
Zupa 4 personām
Pagatavošanas laiks: 80 minūtes
Sastāvdaļas:
100 g teļa gaļas
2 burkāni
1 paprika
2 sīpoli
5 ķiploka daiviņas
1 ēd. k. ķimeņu
2 ēd. k. saldās paprikas pulvera;1 tējk. čili pulvera
burciņa tomātu mērces “Pomodoro Selection by Rimi”
2 l ūdens
1 tējk. sāls
1 tējk. cukura
50 g rīsu
buntīte pētersīļu
Pagatavošana:
Sagriez teļa gaļu, burkānu, sīpolu, papriku un ķiploku mazos kubiņos un apcep katlā olīveļļā. Pievieno ķimenes, saldo papriku, čili, sāli un cukuru. Pielej tomātu mērci un tad ūdeni. Vāri uz lēnas uguns 50 minūtes. Beigās pievieno rīsus un vāri vēl 10 minūtes. Kad zupa gatava, pieliec sakapātus pētersīļus un ļauj nostāvēties pirms pasniegšanas vismaz 15 minūtes.