FOTO. Šefpavāra lēcu biezzupas recepte: sātīgām un ļoti gardām vakariņām 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši dažādu maltīšu idejas, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas brokastis, pusdienas un vakariņas, un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien piedāvājam šefpavāra Normunda Baranovska recepti gardām vakariņām!
Lēcu biezzupa ar vistu
4 personām
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Sastāvdaļas:
- 300 g lēcu
- 1 burkāns;
- 1 čili
- 2 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 30 ml olīveļļas
- 20 g sviesta
- 1,5 l vistas buljona
- plucināta vistas gaļa no buljona
- 100 g krējuma un rudzu maize pasniegšanai
Pagatavošana:
Katlā sakarsē eļļu ar sviestu, pievieno smalki sagrieztus burkānus, sīpolus, ķiploku un čili, nedaudz pasautē un pievieno buljonu. kad tas sāk vārīties, pievieno lēcas un vāri 25 minūtes. Tad liec zupā vistas gaļu un vāri vēl 10 minūtes. Ļauj ievilkties garšām un pasniedz ar krējumu un rudzu maizi.