FOTO. Saldējums prasa mākslu! Latviešu slavenības pulcējas saldējuma sezonas atklāšanas ballītē 5
Saldējums prasa mākslu – tieši ar šādu noskaņojumu un vasarīgā tveicē 4. jūnija vakarā mākslas centrā “Zuzeum” notika “Food Union” rīkotā 2024. gada saldējuma sezonas atklāšana. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 200 viesi, tostarp sabiedrībā populāras personības, mākslinieki, dizaineri, mūziķi, stilisti un influenceri. Ikviens saldējumu varēja ne tikai apēst neierobežotā daudzumā, bet arī baudīt to taktili, ar smaržu un piedzīvot to vizuāli vēl neredzētā veidā.
Emociju ceļojums
Viesiem pasākuma laikā bija iespēja apskatīties un izbaudīt īpaši šim vakaram radītas mākslinieciskas instalācijas. Tā gardēžu saldējuma zīmols “Ekselence” pārsteidza ar ļoti “instagramīgu” fotosienu, kas radīta no īstām saldējuma vafelēm. Retro saldējuma zīmols “Vēsma”, savukārt, vārda tiešajā nozīmē bija nenormāli vēss, jo jaunie saldējumi tika sasaldēti kvadrātmetra lielā ledus skulpturā. “Jungle Pop” kā jau džungļos – bija neparedzams, un tāpēc tikai šajā vakarā tas iemiesojās “body-art” stilistikā uzgleznotā papagaiļa tēlā. Turpretim “Pols” bija ļoti nopietns – tas aicināja viesus piedalīties simboliskās vēlēšanās, atdodot savu balsi par svarīgākajiem jautājumiem saldējuma pasaulē. Un kas gan tie būtu par saldējuma svētkiem bez “Karlsons”? Tas viesus ne tikai atveldzēja ar saldējuma kokteili, bet arī pārsteidza ar milzīgu vides instalāciju no plīvojošiem saldējuma iepakojumiem.
Garšu palete
Saldējumi bija ne tikai piedzīvojami, bet arī izgaršojami – kā bez tā?! Tamdēļ restorāna “36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs sarūpēja svaigi ceptu vafeļu paletes, kuras krāšņoja 11 šī gada jaunās “Food Union” saldējumu porcijas degustāciju izmērā. Rezultātā viesi kā īsti degustatori nogaršoja katru veidu pa drusciņai – ķiršu un Rīgas Melnais Balzams “Ekselence”, trīs “Pols” saldējumus – ar riekstiem, dzērvenēm un mango, divus “’Vēsma” siera sūkalu saldējumus ar citrona un ābolu garšu, kā arī divus vegānus “Vēsma” sorbeta saldējumus ar avenēm un mango, “Tio” ar rozīnēm, “bubble-gum” garšas “Jungle Pop” un dzērveņu “Karlsons”.
Veldzējošs un muzikāls baudījums
Ja reiz tik īpaša ballīte, protams, arī bāra piedāvājums bija ļoti īpašs. Par to parūpējās “Holy Sip” bārmeņi Arvja Zēmaņa vadībā, sagatavojot īpašus kokteiļus, kas pieskaņoti jauno saldējumu garšām. Un kā gan bez mūzikas? Vasarīgus “funky jazz” ritmus iegrieza Dj Jazzy Marky, savukārt, nostaļģiskās popa grupas “Kautkaili” uzstāšanās kļuva par melodisko noslēgumu šī gada saldējuma sezonas atklāšanā.