FOTO. Restorāna cienīgi vistas salāti, ko var pagatavot 20 minūtēs 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Tā, piemēram, šoreiz piedāvāsim restorāna cienīgus vistas salātus, ko pagatavot vakariņās! Autors – šefpavārs Normunds Baranovskis.
Vistas fileja ar ledus salātiem
4 personām, pagatavošanas laiks – 25 minūtes
Sastāvdaļas:
- 2 vistas filejas
- 1 ēd. k. paprikas pulvera
- ½ tējk. sāls
- 2 ķiploka daiviņas
- sula no puses citrona
- 2 ēd. k. olīveļļas
- 1 tējk. sezama sēklu
Salātiem:
- 1 galviņa ledussalātu
- 1 garais gurķis
- 2 tomāti
- 1 sarkanais sīpols
Mērcei:
- 2 ēd. k. bazilika pesto
- 3 ēd. k. majonēzes
- 1 tējk. citrona sulas
- papildu garšai – 20 g sarīvēta cietā siera
Pagatavošana:
Vistas fileju ierīvē ar eļļu, garšvielām un citrona sulu. Ietin to folijā un cep cepeškrāsnī 190 grādos 20 minūtes. Tad sagriez gabaliņos. Fileju var gatavot arī jau sagrieztu uz pannas, sākumā pievienojot garšvielas ar eļļu, bet, kad gaļa gatava, arī citrona sulu.
Sagriez salātus un liec kārtās, pārlej ar mērci, sajaucot tās sastāvdaļas. Virsū kārto vistas filejas gabaliņus un pārkaisi sieru.