Radošas idejas piparkūku meistarošanā!

FOTO. Mājās gatavota piparkūku mīklas recepte: aizraujoši radošas idejas piparkūciņām! 4

Tuvojoties Ziemassvētkiem piparkūku smarža mājās kļūst gluži vai par neatņemamu sastāvdaļu. Piparkūkas ir viens no tiem retajiem cepumiem, kas garšo visiem – sākot no mazuļiem un beidzot ar omītēm un opīšiem!

Reklāma
Reklāma
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Lūk, radošas idejas, kā dekorēt un veidot pašceptās piparkūciņas, kā arī klasisko piparkūku mīklu, ko mājās var pagatavot ikviens!

Klasiskā piparkūku mīkla

Sastāvdaļas:

  • 600 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 40 g medus
  • 80 g iesala ekstrakta
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • ¾ tējkarotes sodas
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 70 grami sviesta
  • Garšvielas – tējkarote malta ingvera, tējkarote malta kanēļa, ¼ tējkarotes maltu melno piparu, 5 krustnagliņas, 1 anīsa zvaigzne, 5 smaržīgie pipari, ¼ tējkarotes muskatrieksta, ½ tējkarotes malta koriandra.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā ieber cukuru un uz mazas uguns apbrūnina. Kad tas kļūst brūns, bet ne tumšs, pievieno medu, sviestu, iesala ekstraktu un kuļ, līdz viss izkusis un masa top vien­dabīga. Noņem no uguns un pievieno visas samaltās garšvielas un skābo krējumu.

Cītīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Pieberot garšvielas siltai masai, tām aktīvāk izdalās ēteriskā eļļa un mīkla kļūst aromātiskāka.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Sajauc kopā abas masas un mīca vismaz 10 minūtes, līdz mīkla kļūst spīdīga un viendabīga. Ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī atdzesēties.

Lai piparkūkas būtu kraukšķīgas, mīkla pirms cepšanas jāizrullē ļoti plāni. Cep 8–12 minūtes +160 grādu temperatūrā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.