FOTO. Putraimdesas, cūku pupas, lāceņu ievārījums un citi latviski gardumi Straupes lauku labumu tirdziņā 10
Ik pēc divām nedēļām Straupes Zirgu pastā notiek Straupes lauku labumu tirdziņš, ko savulaik bija iecienījis pat slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Straupes lauku labumu tirdziņš ir vienīgais Baltijā, kurš ir starptautiskās asociācijas Slow Food Internationale Earth Markets alianses biedrs un ir tiesīgs darboties zem šīs asociācijas logo. Tas nozīmē, ka produkcija, kas nonāk tirdziņā, ir ražota atbilstoši Slow Food filozofijai – tā ir vietēja, sezonāla un kvalitatīva, kas audzēta godprātīgi (godīgi un prātīgi), saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspējību.
Earth Market ir atbalsts mazajiem ražotājiem, kuriem pašiem, viņu ģimenes locekļiem vai saimniecības darbiniekiem ir jāpārstāv sevi tirdziņā un jābūt kompetentiem savas produkcijas pārzinātājiem.
Straupes tirdziņā allaž valda lieliska un īpaša noskaņa, pieejamie labumi tur ir sezonāli un Latvijā auguši vai radīti. Ne velti uz šo tirdziņu ļaudis brauc no visas Latvijas.
Pievienotajās fotogrāfijās iepriekšējais tirdziņš pavisam ziemīgās noskaņās.
Nākamais tirdziņš notiks 19.martā, tajā varēšot iegādāties gan svaigās foreles, samus, asarus un stores, gan tītara, zosu, jēra, teļa un vistas gaļu. Arī sinepju dīgstus, speltes kviešu miltus, vīgriežu sīrupu, zosu olas, kaņepju eļļu un vēl un vēl… Joprojām pārdošanā arī kartupeļi, burkāni, kāļi, rutki.