FOTO. Pārsteidz ģimeni ar gardēdes Signes Meirānes recepti – sātīgas, izsmalcinātas pusdienas 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien idejai gardēdes Signes Meirānes sātīgās, izsmalcinātās pusdienas, kas palutinās par prasīgākās garšu kārpiņas!
Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām
Pagatavošanas laiks: 1 h 20 min
Sastāvdaļas:
- 4 lieli saldie kartupeļi
- 3 ēd. k. maigas olīveļļas
- 1 ķiploks, smalki sakapāts
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 1/3 tējk. paprikas pulvera
- 1 tējk. sakapātu rozmarīna vai timiāna lapiņu;
- 400 g melno pupiņu I Love Eco (ar visu šķidrumu)
- 240 g ķiršu tomātiņu I Love Eco, pārgrieztu uz pusēm (var izmantot arī konservētus tomātus)
- 150 g grieķu jogurta
- 1 čili, sakapāts
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Ietin katru saldo kartupeli folijā un liec cepties uz stundu, kamēr mīksts.
Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sīpolu, ķiploku un sāli. Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus, paprikas pulveri, nedaudz čili un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs. Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.
Kad kartupelis gatavs, pārgriez to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum. Pildi ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili, piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem.
Labu apetīti!