FOTO. Pārsteidz ģimeni ar gardēdes Signes Meirānes neparasti gardo pupiņu – tomātu sautējuma recepti 1
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien idejai gardēdes Signes Meirānes sātīgo, izsmalcināto vakariņu recepti. Papildporciju ģimenes locekļi palūgs vēl!
Pupiņu-tomātu sautējums ar spinātiem
Pagatavošanas laiks: 30 min
Sastāvdaļas:
- 3 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
- 2 ēd. k. tomātu pastas;
- 240 g nokāstu sarkano pupiņu “I Love Eco”
- 240 g nokāstu balto pupiņu “I Love Eco”
- 240 g tomātu savā sulā “I Love Eco”
- 1 tējk. timiāna lapiņu
- 1 tējk. kapāta rozmarīna
- 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 2-3 smalki sakapātas, žāvētas aprikozes
- 60 g spinātu lapiņu
- 30 g siera “Grana Padano” siera, smalki sarīvēta
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garša
Pagatavošana:
Sakarsē pannā eļļu. Liec tomātu pastu, maisot pakarsē kādu minūti. Pievieno pupiņas, tomātus, garšaugus, ķiploku, sāli un piparus. Sautē uz vidēji lielas liesmas apmēram 15 minūtes. Iemaisi spinātus un pasautē vēl 5 minūtes. Pārbaudi, vai ir gana daudz sāls un piparu. Pasniedz traukos, uzberot sieru un piparus.