FOTO. Palutini pusdienās ģimeni ar īstu lazanju – šefpavāra recepte 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši dažādu maltīšu idejas, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas brokastis, pusdienas un vakariņas, un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodienas ideja – pusdienās palutini ģimeni ar šefpavāra Normunda Baranovska lazanjas recepti. Kā vislabākajā restorānā!
Lazanja
4 personām
Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
Sastāvdaļas:
- 300 g maltās gaļas
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- 3 + 1 ēd. k. olīveļļas
- burciņa tomātu mērces Pomodoro Selection by Rimi
- 200 ml piena
- 2 ēd. k. sviesta
- 1 tējk. Itāļu garšvielu maisījuma
- ½ tējk. maltas sāls
- 1 ½ ēd. k. miltu
- 200 g siera
- 250–300 g svaigas pastas mīklas (atlikusī puse)
Pagatavošana:
Sagriez sīpolus, burkānu un ķiploku smalkos kubiņos un liec katlā ar 3 ēdamkarotēm sakarsētas olīveļļas, nedaudz apcep. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā mazliet karamelizējusies. Pievieno ūdeni un vāri 10 minūtes, tad pievieno tomātu mērci un savāri ar gaļu.
Paralēli pagatavo balto mērci. Izkausē sviestu ar ēdamkaroti olīveļļas un pievieno miltus. Plaucē tos 2 minūtes, tad lej klāt siltu pienu un vāri, līdz mērce sabiezē.
Izrullē mīklu lielās plāksnēs, tādā formā, kādā gatavosi lazanju.
Sarīvē sieru.
Kārto lazanju. Traukā lej ēdamkaroti baltās mērces, liec svaigo mīklas plāksni, tad sarkano mērci, sieru un atkal balto mērci. Kārto tik kārtu, cik biezu lazanju vēlies. Augšējā kārtā liec balto mērci un sieru.
Lazanjas trauku pārklāj ar cepamo papīru un cep 35 minūtes 180 grādos, tad noņem papīru un cep vēl 10 minūtes.
Pirms griez lazanju, pagaidi vismaz 15 minūtes, jo pavisam karsta tā izjuks.