Foto: Signe Meirāne

FOTO. Palutini mammu ar gardēdes Signes Meirānes izcilā ēdiena recepti – polenta ar turku zirņiem un mocarellu 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kas notiek ar jūsu organismu, ja pārstājat nodarboties ar seksu?
Kokteilis
Personības TESTS. Pasaki, kurš no cilvēkiem tevī izraisa bailes, un uzzini biedējoši precīzas atklāsmes pats par sevi
“Mūs atkal piekrāpa!” Z -patrioti nikni – aicina Kremli nepiekrist pamieram ar Ukrainu
Lasīt citas ziņas

Šodien, Māmiņdienā, kad pusdienas gatavot vajadzētu nevis kā ierasts mammai, bet citiem ģimenes locekļiem, noderēs gardēdes Signes Meirānes izsmalcinātā recepte! Turklāt šī ēdiena gatavošanai tu veltīsi vien 20 minūtes!

Polenta ar turku zirņiem un mocarellu

Foto: Signe Meirāne


Gatavošanas laiks 20 min

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • 80 g polentas
  • 500 ml ūdens;
  • 10 g cietā siera, smalki sarīvēta

Mērcei:

  • 20 ml “Extra Virgin” olīveļļas
  • 2 seleriju kāti, smalki sakapāti
  • 2 ķiploka daivas, smalki sakapātas
  • 1 tējk. timiāna lapiņu
  • fenheļa sēklas, anīsa sēklas vai kādas citas garšvielas pēc izvēles
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 480 g tomātu mērces “I Love Eco”
  • 480 g nokāstu turku zirņu “I Love Eco”

Pasniegšanai:

  • 1 burrata vai bifeļpiena mocarella
  • dīgsti vai rukola
  • Pannā sakarsē eļļu, nogriez mazu liesmu, pievieno seleriju, ķiplokus, timiānu, garšvielas un sāli. Sautē 15 minūtes. Tad pievieno tomātu pastu un pacep 2 minūtes. Pievieno tomātu mērci, zirņus un sautē 20 minūtes, kamēr sabiezē.
  • Katlā vārošā ūdenī maisot ber polentu un maisot vāri 5 minūtes. Iemaisi sieru un sāli.
  • Liec uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mērces paliek vakaram), 1/4 daļu siera un rukolas lapiņas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.