FOTO. Mēli var norīt! Gaileņu zupiņa ar kausēto sieru 12
Gatavošanas entuziasts Uldis Grinbergs “Facebook” grupā dalījies ar kārtējo savu meistardarbu – sezonas gardumu – gaileņu zupiņu, par ko viņš labprāt pastāsta arī LA.LV lasītājiem.
Uldis Gribergs allaž savus stāstus par ēdieniem apvij ar pieredzi un sulīgiem izteicieniem. Arī gaileņu zupiņas stāsts nav izņēmums.
Viņš atzīstas, ka pirmo reizi mēģinājis šai zupai pievienot kausēto sieru un piebilst: “Nav zināms, kādi būs vasaras laika apstākļi, varbūt šī ir vienīgā reize.”
Bet pati recepte Ulda improvizācijā ir šāda: “Sēnes nomazgāju (ļoti smilšainā vietā aug), sapluinīju. Lieku vārīties vistas buljonu. Sagriezu divus lielus sīpolu un nofritēju.
Vēl sagriezu vienu sīpolu un pāris ķiplokdaivinas sīkos kubiņos. Nomizoju jaunos kartupeļus, sagriežu daivās un lieku vārīties.
Sīpolu, sarīvētu burkānu, ķiploku un gailenes lieku kopā pannā sviestā cepties. Kartupeļi vārījušies 4 minūtes un laiks nest uz cepeškrāsni.
Kad viss apcepts, beru buljonā, pielieku notīrīto vistu, saceptās sēnes ar dārzeņiem un pievienoju kausēto sieru. Vēl sacepu bekonu, bet tas palika ārpus kadra.
Servēšana- zupu leju šķīvī, šķipsna fritētētie sīpoli, visu pārberu ar dillēm un puravu un klāt pieēdam ceptus kartupeļus. Visam pa virsu uzrīvēju cietu pikantu sieru. Kā tas garšo – domāju nav jāsaka.”