Foto: LLU

Foto: LLU “Putru dienās” pagatavo 100 metrus garu lavašu 2

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti ikgadējo “Putru dienu” svētku laikā pagatavojuši 100 metrus garu lavašu, kas tapis 4,5 stundu, bet notiesāts 20 minūšu laikā, informē LLU Pārtikas tehnoloģiju fakultātes (PTF) un Studentu pašpārvaldes (SP)  vadītājs Edgars Kapteinis.

Reklāma
Reklāma
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Ikgadējie “Putru dienu” svētki risinājās otrdien un trešdien. Tos atklāja ar svētku gājienu, svinības turpinot ar orientēšanās pasākumu “Putriķim pa pēdām”, kas ir tradicionāla un fakultātes studentu iemīļota aktivitāte.

Lavašs tapis otrajā svētku dienā LLU mācību virtuvē, kur brīvprātīgie studenti darbojās trīs maiņās, lai veidotu “garāko lavašu”. Tas tapis no gatavām lavaša plāksnēm un sastāvēja no gaļas, veģetārā un saldā posma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopumā lavaša pagatavošanai izmantoti ap 20 kilogrami siera un gaļas, seši kilogrami paprikas, pieci kilogrami majonēzes, kilograms salātlapu. Savukārt saldās daļas tapšanā izmantotas 40 lielās “Fazer” šokolādes tāfelītes, četri kilogrami banānu un trīs kilogrami kivi.

Kā klāstīja Kapteinis, rekordu uzstādīšana ēdienu gatavošanā ir neatņemama “Putru dienu” tradīcija. Piemēram, iepriekš tapusi gan garākā sviestmaize, gan smagākais skudru pūznis. Līdz šim nav izdevies noskaidrot, vai citviet ir uzstādīti rekordi garākā lavaša pagatavošanā, tāpēc LLU studenti uzskata, ka “Putru dienās” tapušajam var piedevēt garākā lavaša godu.

“Putru dienas” noslēdzās ar svētku koncertu “Putriķi ieskandina Eiropu”, kurā ar dziesmām un dejām klātesošos priecēja PTF studenti, mācībspēki, jauniešu deju kolektīvs “Skalbe” un bērnu deju kolektīvs “Ieviņa”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.