FOTO. Lieliskās vakariņas: šefpavāra burgers ar mocarella sieru un krāsnī ceptiem tomātiem 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien iedvesmai izcilām vakariņām šefpavāra Normunda burgera recepte ar mocarella sieru un krāsnī ceptiem tomātiem. Labu apetīti!
Burgers ar mocarellu un krāsnī ceptiem tomātiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Sastāvdaļas:
- 2 x 125 g mocarellas
- 4 rikas burgermaizes
- 4 ēd. k. olīveļļas
- 250 g ķirštomātiņu
- 1 paciņa spinātu “Rimi”
- 1 ķiploka daiviņa
- 300 g maltās gaļas
- 30 g sviesta
- 4 tējk. majonēzes
- ½ tējk. sāls
- 1 tējk. cukura
- svaigi malti pipari pēc garšas
- 1 ēd. k. Itāļu garšvielu maisījuma
Pasniegšanai:
- 1 paka saldētu krāsnī cepamo frī kartupeļu
Pagatavošana:
Cepešpannā liec tomātiņus, apslaki ar olīveļļu, pievieno sāli un cukuru. Liec cepties 200 grādos uz 25 minūtēm. Kad tomāti 10 minūtes cepušies, liec cepeškrāsnī arī jau gatavos frī.
Paralēli pagatavo burgerkotletes: sajauc gaļu ar garšvielām un sāli, izveido 4 kotletes un cep uz pannas no abām pusēm, kamēr gatavas.
Grila maizīšu iekšpuses apcep uz pannas. Spinātus apcep sviestā ar ķiploku.
Tad sagriez mocarellu un kārto maizītes: apsmērē maizītes iekšpusi ar majonēzi, uz apakšējās maizītes liec spinātus, tad kotleti, mocarellu, tomātus un atkal maizīti.
Pasniedz ar krāsnī gatavotiem frī kartupeļiem.