FOTO. Kurzemē, pašā jūras krastā, ar kūpinātām zivīm un citiem gardumiem aizvadīta “Novada Garša” sezonas atklāšana 4
Bērzciemā “Tarotavā” sestdien notika šī gada pirmais no četriem “Novada garša” reģionālajiem pasākumiem.
Pasākuma laikā notika diskusijas par piekrastes attīstību, seno zvejas prasmju un tradīciju saglabāšanu, kā arī paaudžu nomaiņu. Tāpat pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar zvejniekiem un viņu produkciju.
Savukārt 15.jūlijā Preiļu pils parkā notiks pasākums par godu latviskās identitātes saglabāšanai, ikdienā izmantojot senās receptes. Pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar “Latgales kulinārā mantojuma” biedru piedāvājumu.
Nedēļu vēlāk, 22.jūlijā, Nākotnes parka ābeļdārzā varēs iepazīties ar dažādu inovatīvu produktu tapšanas procesu. Tāpat ražotāji diskutēs par to, kāpēc pieaug interese par inovatīviem produktiem un, vai katrs pats tādus var radīt savā virtuvē.
Noslēdzošais reģionālais “Novada garšas” izbraukuma pasākums notiks 19.augustā Ķoņu dzirnavās.
LLKC informē, ka pasākums būs piemērots skolu ēdinātājiem, zaļo pārtikas iepirkumu veicējiem, pašvaldībām un vietējo produktu audzētājiem, jo pasākumā diskutēs par to, kā salāgot visu pušu intereses, izmantojot projektā “Cities2030” gūto pieredzi.
Tāpat LLKC plāno, ka pasākuma laikā taps arī ēdienkartes ar gatavām receptēm un aprēķiniem skolu ēdinātājiem.
Katrā no pasākumiem būs arī tirdziņš, kurā piedalīsies “www.novadagarsa.lv” kataloga un e-tirgus dalībniekus.
Zīmols “Novada garša” ir ilgtspējīga vietējās pārtikas sistēma, kas nodrošina Latvijas izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti.
“Novada garšas” mērķi ir nodrošināt zīmola atpazīstamību, izveidot Latvijas pārtikas produkcijas katalogu ar vietējās izcelsmes pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem, rīkot pasākumus, konferences, konkursus un meistarklases ar zīmolu “Novada garša”, popularizējot vietējo pārtiku un tās atpazīstamību Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē.
“Novada Garša” pasākums rīko LLKC.