5. Ogu mērce ar saldējumu 10

• 500 ml ūdens

• 100 g dzērveņu

• 60 g cukura

• 1 ēdam-karote kartupeļu cietes

• 500 g saldējuma

Dzērvenes saspaida, nolej sulu. Čagām pārlej ūdeni un uzvāra. Izkāš. Pievieno cukuru.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī un lēni pievieno nokāstajam dzērveņu novārījumam, nepārtraukti maisot. Uzvāra. Pielej svaigo dzērveņu sulu.

Pasniedz ar vaniļas saldējuma bumbiņu vai, piemēram, rīsu vai piena krēmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ogu mērci var gatavot no jebkurām ogām, tagad no saldētajām, vasarā – no svaigām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.