4. Rupjmaizes kārtojums 10

• 500 g rudzu maizes rīvmaizes

• 700 ml saldā krējuma

• 300 g pūdercukura

• 1 kg zemeņu

• 1 apelsīns

• 200 g apgrauzdētu mandeļu skaidiņu

Zemenes, kas šur tur jau nopērkamas itin lēti, saspaida ar stampiņu. Taču tikpat labi var ieskatīties saldētavā – varbūt kāda zemeņu, brūkleņu, aveņu, jāņogu vai kādu citu ogu kastīte vēl saglabājusies. Var izmantot arī brūkleņu ievārījumu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Glāzēs vai stikla trauciņos liek rupjmaizes rīvmaizes kārtu, ogu kārtu un putukrējumu. Atkārto, kamēr glāze pilna. Pēdējai jābūt putukrējuma kārtai. Gatavo desertu uz pusstundu ieliek ledusskapī.

Cītīgi nomazgātam apelsīnam nomizo mizu, ko sagriež plānās strēmelēs. Pirms pasniegšanas pārkaisa grauzdētās mandeļu skaidiņas un pārliek apelsīna mizas strēmelītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Desertu var gatavot arī lielā bļodā, liekot kārtu pa kārtai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.