3. Ogu mafini Latvijas krāsās 10
• 275 g kviešu miltu
• 175 g cukura
• 125 g sviesta
• 100 ml saldā krējuma (35%)
• 2 olas
• 1 tējkarote vaniļas cukura (vai ¼ vaniļas pāksts)
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• 200 g aveņu
• 3 baltie zefīri
Sviestu un cukuru sakuļ ar mikseri, pēc tam pa vienai pievieno olas. Miltiem pieber cepamo pulveri un vaniļas cukuru, maisot iesijā masā un pakāpeniski pievieno saldo krējumu. Miltus neber visus uzreiz, bet pamazām, tad neveidosies kunkuļi. Mīklu rūpīgi samaisa ar koka karoti, lai tajā būtu vairāk gaisa un mafini būtu čauganāki.
Silikona veidnē ievieto papīra formiņas un katrā ieliek nedaudz mīklas. Uz katra mīklas pikucīša kārto trīs četras avenes. Ar ogām nevajag pārspīlēt, jo tad mafini cepot necelsies. Pēc tam uzlej mīklu tā, lai ogas tiktu nosegtas un būtu aizpildītas 3/4 formiņas. Silikona veidni liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep mafinus 200 °C 15–20 minūtes.
Kad mafini mazliet atdzisuši, uzliek zefīra šķēli un dekorē ar ogām (tas ļaus nojaust, kuras ogas ir iekšpusē), mandeļu skaidiņām, šokolādi vai pūdercukuru.
Mafiniem der gan svaigas, gan saldētas ogas: avenes, mellenes, zemenes, upenes, dzērvenes.