2. Biešu biezzupa 10

• 1,5 l buljona

• 3–4 bietes

• 3 kartupeļi

• 2 sīpoli

• 1 burkāns

• sāls, malti melnie pipari, lauru lapa

• skābais krējums

Sīpolus sasmalcina, bietes sarīvē, burkānu sagriež plānās ripiņās, kartupeļus – kubiņos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

Katliņā sakarsētā eļļā sīpolus apcep caurspīdīgus, pievieno un apcep bietes. Pieliek kartupeļus, burkānu, garšvielas un maisot uzkarsē. Pielej verdošu buljonu un vāra uz mazas liesmas, līdz dārzeņi mīksti. Zupu sablendē. Lej bļodiņās un pievieno skābo krējumu.

Ja zupa šķiet pārāk saldena, pirms ēšanas var pievienot ēdamkaroti ābolu etiķa. Gatavā zupā var iejaukt svaigi saspiestu ķiploka daiviņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.