2. Biešu biezzupa 10
• 1,5 l buljona
• 3–4 bietes
• 3 kartupeļi
• 2 sīpoli
• 1 burkāns
• sāls, malti melnie pipari, lauru lapa
• skābais krējums
Sīpolus sasmalcina, bietes sarīvē, burkānu sagriež plānās ripiņās, kartupeļus – kubiņos.
Katliņā sakarsētā eļļā sīpolus apcep caurspīdīgus, pievieno un apcep bietes. Pieliek kartupeļus, burkānu, garšvielas un maisot uzkarsē. Pielej verdošu buljonu un vāra uz mazas liesmas, līdz dārzeņi mīksti. Zupu sablendē. Lej bļodiņās un pievieno skābo krējumu.
Ja zupa šķiet pārāk saldena, pirms ēšanas var pievienot ēdamkaroti ābolu etiķa. Gatavā zupā var iejaukt svaigi saspiestu ķiploka daiviņu.