Foto: Akmeņlauzis

FOTO: kā latvieši darina kandžu, par ko ārzemēs saņēmuši zelta medaļu 0

2013.gadā divi latvieši – Ernests Otomers un Krišjānis Putniņš nolēma realizēt ideju par īstenas latviešu kandžas brūvēšanu un produkta prezentēšanu plašākā pasaulē. Ilgi tika meklēta īstā recepte, līdz izvēle apstājās pie rudzu – miežu apgrauzdēta iesala un profesionāla rauga no Dānijas.  Produkts ieguva arī tikpat īsteni stipru un latvisku nosaukumu – “Akmeņlauzis” .

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Ernests stāsta, ka ideja par to, ka nepieciešams šāds produkts, kas vienlaikus prezentētu arī Latviju plašākā pasaulē radās pēc tam, kad no ārzemju viesiem, kas apciemoja mūsu zemi un bija sajūsmā par visu šeit sastapto, ik pa laikam bija dzirdami jautājumi – vai latviešiem nav pašiem sava tradicionālā stiprā alkohola? Tā arī radās “Akmeņlauzis” – stiprais alkohols augstā kvalitātē, kas nu jau visā pasaulē izskanējis gana skaļi.

2017.gadā, piedaloties Starptautiskajā izstādē Ukrainā “Akmeņlauzis” saņēmu zelta medaļu par izcilo produktu – balto stipro dzērienu, bet vēl pēc dažiem mēnešiem, arī Londonā – 2.vietu jeb sudrabu.

CITI ŠOBRĪD LASA
“Esam pagodināti, ka Akmeņlauzis Baltajam jau saņemtajai zelta medaļai ir pievienojusies izcilā sudraba medaļa no Londonas degustācijas konkursa The International Wine and Spirit Competition (IWSC)”
Foto: Akmeņlauzis

Šo stipro dzērienu unikalitāte neapšaubāmi slēpjas tradīcijās – šis produkts top kā “senajos” laikos, ievērojot vislabākās tradīcijas, kas aizgūtas gadu desmitiem un pat simtiem no mūsu senčiem.

Pirmkārt, “Akmeņlauzis”  mīt ļoti nelielā namiņā pašā Vecrīgas sirdī, kur, starp citu, arī sensenos laikos mājoja vīnu darinātava. Bez tam, visi stiprie dzērieni tiek darināti no dabīgiem produktiem – ogām, mārruktiem u.c. Receptes top ilgi un pārdomāti, kamēr tiek atrasta īstenā un pareizā garš. Ernests un Krišjānis atklāj, ka dažkārt tieši pareizās receptes izgudrošana prasa vislielākās pūles un pacietību. Bet, kad tas vainagojas panākumiem, kad no cilvēkiem ir sagaidīta atzinība un dzēriens tiek ieteikts gan kā labākā dāvana Ziemassvētkos un citos ģimenes un draugu priekos, gan izciliem garšas baudītājiem  – dzimšanas dienas dāvana, darbs neesot bijis veltīgs. “Un ir liels gandarījums,” – tā Ernests.

Nesen “Akmeņlauzis” viesojās izstādē “Gastro Helsinki 2018”, kur arīdzan saņēma daudz uzmanības un atzinības no ārzemju apmeklētājiem:

Foto: Akmeņlauzis

“Akmeņlauža” saimnieki ļāva ielūkoties “aizkulisēs” – kā top pasaulē slavenākā latviešu “kandža”:

.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.