FOTO. Gardēdes Signes Meirānes recepte pilngraudu pastai ar sēnēm, cukīni un rikotu 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien iedvesmai piedāvājam Signes Meirānes receptei pilngraudu pastai ar sēnēm, cukīni un rikotu! Labu apetīti!
Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu
Pagatavošans laiks: 25 minūtes
Sastāvdaļas:
- 240 g pilngraudu pastas
- 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
- 200 g paka eko šampinjonu, sagrieztu uz pusēm vai 4 daļās atkarībā no izmēra
- 250 g eko cukīni nelielos kubiņos
- 250 g rikotas
- 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- garšaugi – svaigs timiāns, rozmarīns, pētersīlis (kas garšo un ir pieejams)
- 30 g siera “Grana Padano”, smalki sarīvēta
Pagatavošana:
Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu.
Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes. Tad pievieno cukīni, garšaugus, ķiploku un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes. Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta. Samaisi un uz lielas liesmas pavāri. Visbeidzot pievieno sāli un piparus.
Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot sieru.