FOTO. Gardēde Signe Meirāne piedāvā īpašo karstmaižu recepeti: gatavs 15 minūtēs! 2
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien idejai gardēdes Signes Meirānes īpašās karstmaizes, kuru pagatavošanai būs jāveltī vien 15 minūtes!
Karstmaizes pannā ar vītinātu gaļu, spinātiem, mocarellu un pesto
Pagatavošanas laiks: 15 min
Sastāvdaļas:
- 8 šķēles Ķelmēnu rudzu saldskābmaizes
- 8 tējk. pesto “I Love Eco”
- 1 paka mocarellas, sagrieztas šķēlēs (var izmantot kādu citu kūstošu sieru)
- 8 šķēles prošuto vai jamon “Selection by Rimi”
- 2 saujas spinātu
- pasniegšanai – salāti, tomātiņi
Pagatavošana:
Uz katras maizes šķēles uzsmērē pesto. Uz četrām liec sieru, gaļu, spinātus un, ja sanāk, vēl sieru; virsū – otru maizes šķēli, kas apsmērēta ar pesto. Liec sendvičus karstā pannā un virsū uzliec kādu smagumu (piemēram, kūkas formas pamatni un piestu). Cep uz vidējas (bet ne lielas) liesmas, lai apbrūninās viena puse un lēnām izkūst siers. Apgriez otrādi un tāpat apcep no otras puses. Ideāli piemērota ir panīni panna. Pasniedz, ar ko vien vēlies, piemēram, ar kāpostu lapām, rukolu, tomātiem vai marinētiem gurķiem.