Foto: Veronika Levsa

Cepumiņi – sērkociņi Ziemassvētku gaidīšanas laika “iededzināšanai”: brīnišķīga recepte svētkiem un dāvanām 18

Veronika Levsa stāsta, ka līdzīgu recepti cepumiņiem – sērkociņiem ieraudzījusi internetā, tomēr to nedaudz pamainījusi pēc savas gaumes – izvēlējusies tumšo šokolādi un smilšu mīklu. Un, kā redzams, rezultāts nav licis vilties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Šie cepumiņi – sērkociņi Ziemassvētku gaidīšanas laika “iededzināšanai” var būt gan kā brīnišķīgs našķis pašiem savā ģimenē, gan kā neliela, bet pašu darināta dāvaniņa.

Un, galu galā, nav taču noteikti jāgaida Ziemassvētki, lai palutinātu savu ģimeni!

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Veronika Levsa

Sastāvdaļas:

200 g miltu
1 ola
80 g cukurs
Šķipsniņa sāls
110 g sviests istabas temperatūrā
200 g tumšā šokolāde

Pagatavošana:

Foto: Veronika Levsa

1. Sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls puto ar mikseri.

2. Pievieno olu, turpina putot, bet ne pārāk ilgi.

3. Pievieno miltus un kārtīgi samīca mīklu.

4. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

5. Pēc tam mīklu izrullē, sagriež smalkās strēmelītēs un liek uz cepamā papīra cepties cepeškrāsnī – 180 grādos aptuveni 6 līdz 10 minūtes.

6. Kad cepumiņi ir atdzisuši, mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, katru standziņu iemērcē šokolādē. Pēc tam cepumiņus liek ledusskapī, lai tie “atdziest”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.