Laura Grēviņa a
Laura Grēviņa a
Publicitātes foto/Marta Logina

FOTO: Trīs Ziemassvētku kārumu receptes bērniem, iesaka blogere Laura Grēviņa 0

Svētku laikā, kad gaisu pilda burvīgas smaržas un visapkārt ir daudz dažādu kārdinājumu, mazuļa ēdienreižu plānošana var izrādīties vēl sarežģītāka nekā parasti – nav vienkārši līdzsvarot bērna vēlmi pēc kārumiem ar veselīgu, visām nepieciešamajām uzturvielām bagātu maltīti. Kampaņas “Mazais nav lielais” vēstnese, divu bērnu mamma Laura Grēviņa piedāvā trīs bērniem piemērotu, gardu Ziemassvētku našķu receptes, kas garšos arī pieaugušajiem un būs lieliska, veselīga alternatīva veikalā nopērkamajiem kārumiem.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Mazuļa maltītei jābūt pārdomātai, sabalansētai un vienlaikus gana košai un gardai, lai rosinātu bērna apetīti. Arī našķi var būt gan vērtīgi, gan garšīgi, un tiem nav jāsastāv no miltiem un cukura – vajag tikai nedaudz ierosmes un fantāzijas!

1. Ziemassvētku kokteilis (2 porcijas)

Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Svētku gaidīšanas laikam ideāli piemērots brokastu kokteilis – aromātisks un Ziemassvētku garšām piesātināts. Ābolu pīrāga īpašā versija ar vērtīgākām sastāvdaļām, salīdzinot ar klasisku ābolu pīrāgu.

Sastāvdaļas:

  • 2 mazi vai 1 liels ābols
  • 1 saldēts vai svaigs banāns
  • 2 dateles
  • 4 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 300 ml “Aptamil3” piena maisījuma
  • 1/4 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • šķipsniņa malta ingvera

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Banānu sagriež ripiņās, dateles – mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.

2. Ziemassvētku cepumi (15–18 gab.)

Publicitātes foto

Vienkārši un ātri pagatavojami cepumi, ko pasniegt mazajiem kā našķi Ziemassvētku laikā. Lai papildinātu un bagātinātu tos ar uzturvielām, var pasniegt kopā ar glāzi “Aptamil Kindermilch1+” piena dzēriena vai glāzi “Aptamil3” piena maisījuma.

Sastāvdaļas:

  • 180 g smalko auzu pārslu
  • 3 banāni
  • 80 g kausēta sviesta
  • 40 g žāvētu dzērveņu
  • 30 g saulespuķu sēkliņu
  • 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma
  • Rīvēta miziņa no 1/2 apelsīna

Pagatavošana:

Banānu saspaida ar dakšiņu un sajauc ar garšvielām. Auzu pārslas samaisa ar ogām, garšvielām, kausētu sviestu, banāniem un sarīvētu apelsīna miziņu. No mīklas veido cepumus, cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.

3. Ziemassvētku čia sēklu pudiņš (2 porcijas)

Publicitātes foto

Neierasta, arī mazajiem piemērota čia sēklu pudiņa versija. To var pasniegt gan brokastīs, gan launagā vai arī kā desertu svētkos.

Sastāvdaļas:

  • 60 g čia sēklu
  • 2 dateles
  • 250 ml “Aptamil3” piena maisījuma
  • svaigi spiesta sula no 1/2 apelsīna
  • 1 tējkarote piparkūku garšvielu maisījuma (vai 1/2 tējkarote kanēļa, šķipsniņa malta muskatrieksta, šķipsniņa maltu krustnagliņu, šķipsniņa malta ingvera)
  • dekorēšanai – granātābola sēkliņas vai svaigas/saldētas ogas pēc izvēles
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Dateles kopā ar čia sēklām sablendē, jo tad organisms pilnvērtīgāk uzsūc sēklās esošās uzturvielas. Pievieno garšvielas, sulu un “Aptamil3” piena maisījumu. Visu samaisa. Masu liek mazos trauciņos un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām. Pasniedz ar granātābolu sēkliņām vai ogām pēc izvēles.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.