FOTO. 3 idejas ātri pagatavojamiem Lieldienu našķiem 2
Tuvojas Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.
1. Lieldienu auzu pārslu cepumi
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs
4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns
5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50
5
Lasīt citas ziņas
Sastāvdaļas (12 cepumiem):
• „Dobeles dzirnavnieka” Pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījums
• 140 g sviesta
• 40 ml ūdens
• Krāsainas konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Sviestu izkausē lielā bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Bļodā pievieno cepumu maisījuma saturu, 40 ml ūdens – visu kārtīgi sajauc. Mīklu atpūtina 15 minūtes.
2) No mīklas veido 12 cepumus. Tos piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas konfektes, tās viegli iespiežot iekšā cepumu masā.
3) Cepumus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz maliņas paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.
2. Biskvīta oliņas ar siera kūkas pildījumu
Sastāvdaļas (12 pīrādziņiem):
Biskvītam:
• „Dobeles dzirnavnieka” Ātrās kūkas maisījums
• 2 olas
• 2 ēdamkarotes ūdens
• 100 g eļļas
• 3 ēdamkarotes cukura pērlīšu dekorēšanai
Pildījumam:
• 400 g krēmsiera
• 120 ml saldā krējuma
• 120 g pūdercukura
Gatavošana:
1) Lielā bļodā ieber sauso maisījumu. Pievieno olas, ūdeni un eļļu. Mīklu sajauc līdz viendabīgai konsistencei un tajā iemaisa cukura pērlītes.
2) Uz paplātes klāj cepamo papīru. Ar karoti sagatavoto masu kārto uz paplātes, cenšoties saglabāt apaļu formu un kopā izveidojot 24 mīklas pusītes.
3) Paplāti liek 170°C sakarsētā krāsnī un cep 10-14 minūtes līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Pilnībā atdzesē.
4) Gatavo pildījumu. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru. Visas sastāvdaļas puto ar mikseri, līdz iegūts biezas konsistences krēms. Nepārputo!
5) Uz biskvīta pusītes uzziež krēmu, atstājot nepārklātu ārējo malu – visērtāk to darīt, izmantojot konditorejas maisiņu. Biskvītu liek kopā ar vēl vienu pusīti un saspiež līdz krēms izlīdzinās līdz biskvīta maliņai.
6) Uzglabā ledusskapī.
3. Šokolādes cepumi
Sastāvdaļas (12 cepumiem):
• “Dobeles dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums
• ½ tējkarote sodas
• 40 ml ūdens
• 1 ola
• 130 g eļļas
• Krāsainas konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
1) Lielā bļodā liek visas cepumu sastāvdaļas, izņemot konfektes, un, izmantojot lielu karoti, sajauc biezas konsistences mīklu.
2) No mīklas veido 12 bumbiņas. Tās piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts cepamais papīrs. Būtiski starp cepumiem atstāt lielas atstarpes, jo cepoties tie izpletīsies!
3) Katrā cepumā iespiež dažas konfektes un liek cepties 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes līdz maliņas sāk kļūt tumši brūnas. Cepumi pēc cepšanas būs mīksti, bet atdziestot sacietēs.