Foreles zupa ar saldo krējumu 6
Autors: LA.LV
Sastāvdaļas – 300 g foreles, 200 g sīpolu, 4 – 5 kartupeļi, 2 tomāti, burkāns, 500 ml saldā krējuma (10%), augu eļļa, zaļumi, sāls, pipari.
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež un katliņā augu eļļā apcep. Pievieno sarīvētu burkānu, kubiciņos sagrieztus tomātus, kuriem novilkta miziņa. Visu pasautē.
Pielej litru ūdens, uzvāra visu. Pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus un visu 10 minūtes vāra.
Zupai pievieno sagrieztus foreles gabaliņus, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi.
Zupu lej šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Labu apetīti!