Forele vai lasis ar garšvielām sausajā marinādē. Viegli un gardi! 11
Svētku galdu rotās maigi sālīta zivs – lasis, forele u.c. Dotais produktu daudzums paredzēts 8 porcijām, sagatavošanas laiks – 24 stundas.
Sastāvdaļas
1 kg foreles vai citas sarkanas zivs
2 ēdk. sāls
1 ēdk. cukura
melnie pipari un baziliks – pēc vēlmēm
lauru lapas
Pagatavošana.
Zivij izņem asaku tā, lai iegūtu zivs fileju. Padoms: svaigai zivij vislabāk asaku atdalīt uzreiz, bet saldētai zivij to iesaka darīt, neatlaidinot zivi līdz galam.
Nelielā traukā samaisa sāli, cukuru un svaigi maltus melnos piparus.
Zivs gabaliņus vienmērīgi apkaisa ar garšvielām.
Fileju satin rullīšos un liek plastmasas konteinerī.
Pievieno rullīšiem lauru lapas, pa virsu pārkaisa ar atlikušo garšvielu maisījumu.
Uzliek vāku konteinerim un atstāj turpat uz galda marinēties uz 4–5 stundām.
Pēc tam liek ledusskapī uz visu nakti. Otrā dienā sarkanā zivs ir pilnīgi gatava lietošanai.