“Food Union” biezpiensieriņu un jogurta ražošanas iekārtās investējis 2,4 miljonus eiro 0

Piena pārstrādes koncerns “Food Union” investējis 2,4 miljonus eiro četru jaunu ražošanas iekārtu iegādē, turpinot darbu pie svaigo piena produktu izcilības centra izveides.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

“Food Union” finanšu direktors Eiropā un piena pārstrādes uzņēmuma “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs atgādināja, ka ir apritējis gandrīz gads, kopš “Food Union” sāka darbu pie izcilības centra izveides. Pēc viņa sacītā, pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, patlaban jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tuvāko mēnešu laikā tirgū plānots piedāvāt ar jauno iekārtu palīdzību ražotos piena produktus.

“Food Union” ir iegādājies jaunu līniju klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līniju biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līniju biezpiena sieriņa ražošanai sendviča formā, lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu kategoriju ar jaunu formātu produktiem. Papildus tam kompānija iegādājusies arī sieriņu iepakošanas palīgierīci, kas ātrāk un ērtāk palīdzēs atvērt jauno produktu. Šo iekārtu vērtība ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.

CITI ŠOBRĪD LASA

Koncerna pārstāvji piebilda, ka vairāk nekā 970 000 eiro “Food Union” ir ieguldījis jaunas dzeramo jogurtu līnijas iegādē, uz kuras ražotie produkti tiks pildīti jaunu iepakojumu risinājumos, kas būs pilnībā pārstrādājami, līdz ar to videi draudzīgāki. “Pašreiz jau notiek iekārtas veiktspējas testi, kuriem veiksmīgi noslēdzoties, jaunu jogurtu ražošanu uz tās plānots uzsākta šī gada novembrī,” norādīja “Food Union”.

“Food Union” informēja, ka visas minētas iekārtas izgatavotas pēc īpaša koncerna pasūtījuma Eiropas Savienības valstīs.

Jau ziņots, ka līdz 2020.gadam “Food Union” plāno investēt vairāk nekā 11,1 miljonu eiro svaigo piena produktu izcilības centra izveidē. Projekta mērķis visu ražošanu Rīgā koncentrēt jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot “Food Union” līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu.

Latvijā “Food Union”, kas apvieno uzņēmumus “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, apgrozījums 2017.gadā bija 115,9 miljoni eiro, kas ir iepriekšējā gada līmenī. Tostarp “Rīgas piena kombināta” un tās meitasuzņēmuma “Valmieras piens” apgrozījums bija 82,4 miljoni eiro, bet “Rīgas piensaimnieka” apgrozījums bija 33,5 miljoni eiro.

“Food Union” grupā ietilpst “Rīgas piensaimnieks”, kā arī “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens”, saldējuma ražotājs “Premia” Igaunijā, uzņēmumi “Premier Is” un “Hjem Is” Dānijā, “Isbj¸rn Is” Norvēģijā, “Alpin57Lux” Rumānijā, “Ingman Ice Cream” Baltkrievijā. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.