Folijā cepts akmeņasaris 0
Sastāvdaļas:
liels akmeņasaris (vai vairāki mazi)
1/2 neliela sīpola
melnie pipari
citrona šķēle
sāls
dilles
Kā gatavot?
Zivij izņem iekšas un žaunas, var nogriezt galvu un astes spuru, zvīņas nenoņem. Vēdera daļā ievieto rupji sagrieztu sīpolu, četrās daļās sagrieztu citrona šķēli ar mizu, šķipsniņu saberz- tu melno piparu un pavisam nedaudz sāls.
Zivi ietin folijā un cep cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes, atkarībā no asara lieluma.
Akmeņasari liek galdā ar visu foliju. Ja zivis mazas, pasniedz katram atsevišķi, bet lielākas – uz kopēja šķīvja, lai katrs izvēlas tīkamāko gabalu. Dekorē ar sasmalcinātām dillēm.
Tiem, kam netīk krāmēties ar asakām un zivs ādu, pasniedz filejas gabaliņus, kas izņemti no folijas.
Zivs fileju var pasniegt uz liela šķīvja kopā ar nelielu porciju lēcu, rīsu un dārzeņu mikšļa. Zivi dekorē ar dillēm, bet miksli – ar pētersīļiem.
Pavāres piebilde
Šī recepte man patīk vislabāk. Asaris piedāvātajā kombinācijā bija izcils – nekā lieka. Šādi var gatavot arī zandartu vai jebkuru citu balto zivi.
Zivi cepu, ietītu sviestpapīrā, tas man patīk labāk nekā folija.
Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte