Fitnesa trenere iesaka: kā našķēties ar saldumiem veselīgi? 0
Lai būtu labā formā, ir svarīgi būt ne tikai fiziski aktīvam, bet ievērot arī sabalansētu uzturu, tādēļ aicinājām fitnesa treniņu vadītāju Rebeku Gabrāni atklāt, kā ēst veselīgi un garšīgi. Viņa izglītību ieguvusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Sešu gadu garumā Rebeka ir spēlējusi basketbolu komandā “Rīdzene”, vēlāk nodarbojusies ar vieglatlētiku, savukārt pēdējos gados trenere īpaši aktīvi darbojas fitnesa jomā. “Te nu es esmu – gatava izaicināt, dalīties, attīstīties un iedvesmot!” teic Rebeka.
Rebeka ir spilgts piemērs tam, ka nodarbošanās ar fitnesu nav vien tikai brīvā laika nodarbe, bet gan dzīvesveids. Lai arī fitness ir treneres ikdiena, viņa atzīst, ka daudz lielāka nozīme ir jāpiešķir tieši pareizam uzturam. Ikdienā ir svarīgi lietot sabalansētu uzturu, jo tas palīdzēs iegūt kalorijas un barības vielas, kas nepieciešamas, lai bagātinātu fiziskās aktivitātes. Tomēr reizēm gribas arī panašķēties. Lai uzzinātu, kā to darīt veselīgi, aicinājām treneri Rebeku Gabrāni minēt svarīgākos ieteikumus saistībā ar uzturu, kā arī padalīties ar unikālu – pašas radītu – garduma recepti.
Fitnesa treneres Rebekas Gabrānes uztura ieteikumi veselīga dzīvesveida piekritējiem:
- Droši apgalvojams, ka ēst pilnvērtīgu maltīti pirms paša treniņa nevajadzētu. Vajadzētu ievērot aptuveni 2 stundu robežu. Nevajag pārspīlēt ar pauzes ieturēšanu, lai nepietrūkst enerģijas sportojot.
- Labākie produkti pirms treniņa: putnu gaļa; liesa gaļa un vārīts kartupelis; omlete no olu baltumiem un auzu pārslām. Pēc treniņa jāizvairās no trekniem ēdieniem (jo tauki kavē olbaltumvielu un ogļhidrātu uzsūkšanos organismā) un nevajag uzņemt vairāk enerģijas par patērēto.
- Vispiemērotākais ēdiens: zivis, dārzeņi, liesa gaļa un piena produkti. Taču šad tad var atļauties arī veselīgos našķus.
Trenere Rebeka Gabrāne iesaka vienu – bezgrēka dateļu bumbiņas.
Recepte “Bezgrēka dateļu bumbiņas”:
Sastāvs (proporcijas var izvēlēties pēc garšas):
- Dateles
- Rieksti
- Kakao pulveris
- Godži ogas
- Kokosrieksta sviests
Pagatavošana: Visu samaļ blenderī, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja masu vēlas saldāku, dateles var pievienot papildus. Ar rokām saveļ vienāda lieluma bumbiņas un atstāj uz nakti ledusskapī. No rīta gatavs lietošanai! Izcils našķis pusdienu pārtraukumos pie kafijas tases.