Filadelfijas siera kūka ar krūmogu un kanēļa ievārījumu 0
KĀ GATAVOT?
Pamatnei paredzētās sastāvdaļas sajauc un samīca viendabīgā masā. Ieklāj tortes formā, sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā krāsnī un 180 grādos cep 15 min. Bļodā liek 200 g Filadelfijas siera, kartupeļu cieti, 80 g pūdercukura, visu sajauc. Pievieno vēl 600 g siera, atlikušo daļu pūdercukura, vaniļas cukuru un atkal sajauc.
Pievieno vienu olu, samaisa, pievieno otru olu un atkal samaisa. Viendabīgajai masai pievieno 180 g saldā krējuma un sajauc. Sagatavoto pildījumu lej formā pāri izceptajai pamatnei. Tortes formu kārtīgi ietin folijā, cep krāsnī 160 grādos ūdens peldē 60 min. Ogas sablendē, izberž caur sietu.
Karsējot pēc garšas pievieno cukuru, kanēli un nedaudz citrona sulas. Ievārījums ir gatavs, kad tas ir sabiezējis. Atdzesē un smērē uz gatavās kūkas. Rotā ar svaigām krūmogām.
Gatavoja bistro “Kantīne Klīversala” un restorāna “Gaismas pils Klīversala vecākais pavārs Ēvalds Valcis