“Fiksajām” vakariņām: cepeškrāsnī gatavota vistas fileja ar sieru, tomātiem un zaļumiem 6
Šis ir ļoti vienkāršs un ātrs variants, kā garšīgi un veselīgi pagatavot vistas fileju. Pusstundas laikā tev un tavai ģimenei galdā būs ļoti garšīgas vakariņas. Turklāt ēdiens garšo tik lieliski, ka to var pasniegt arī bez papildus piedevām!
Vistas fileja ar tomātiem un sieru
Sastāvdaļas:
Vistas fileja (paliela izmēra) – 2 gab.
Tomāti (vidēji – lieli) – 2 gab.
Siers (labi kūstošs) – 100 – 200 grami
Sāls, pipari, garšvielas, zaļumi – pēc izvēles
Pagatavošana:
Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam. Nomazgā siltā ūdenī vistas fileju, mazliet nosusini uz papīra dvieļa un ieberzē ar garšvielām (sāls, pipari, vistas garšviela u.c.). Iegriez virspusē vertikālas līnijas, taču ne līdz filejas apakšai – tā, lai apakšpusē filejas gabaliņš ir vesels.
Plānās šķēlītēs sagriez tomātus un sieru. Katru no tiem ieliec vietiņās, kuras iegriezi filejā.
Liec vistas fileju uz cepempapīra cepeškrāsnī un liec cepties. Cept aptuveni 20 – 30 minūtes, līdz fileja kļūst zeltaini brūna.
Pasniedz kopā ar piedevām vai bez un pārkaisa ar svaigi sagrieztiem zaļumiem pēc izvēles.
Labu apetīti!