Foto – Matīss Markovskis

Fenheļa, ziedkāpostu un kolrābja salāti 0

Sastāvdaļas
* 2 fenheļi
* kolrābis
* neliela galviņa ziedkāposta
* rukola vai citas zaļās lapas
* citrons
* olīveļļa
* sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Fenhelim nogriež zaļos kātus, bet balto daļu sagriež daivās. Kolrābi nomizo un sagriež daivās. Ziedkāpostu sadala ziedkopās, kāta daļai nogriež mizu un sagriež mazākos gabalos. Dārzeņus pārslaka ar eļļu, sāli un pipariem, to iejauc. Tad visu liek cepamtraukā un cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180° C. Cep 15–20 minūtes.
Ziedkāposta lapas liek atsevišķā cepamtraukā un liek krāsnī uz 5 minūtēm.
Traukā liek rukolas vai citas zaļās lapas, pa virsu dārzeņus, tad ceptās ziedkāposta lapas. Visam pārpilina citrona sulu.

Šajos salātos var izmantot arī citus dārzeņus un saknes, vienīgi tās būs nedaudz ilgāk jācep.
Fenheļa zaļos kātus, kā arī ziedkāpostu kāta daļas var saglabāt un izmantot buljona vārīšanai. Tas ir lieliski, ja var izmantot produktu visā pilnībā, neko nelikt atkritumos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.